Om Den Magiske Lysskov
ALLE KAN VÆRE MED
TILBAGE TIL FORSiden
Projektbeskrivelse-uddrag
Vi vil lave lysende figurer i pil, papir og LED-lys, både stationære og figurer båret af mennesker. Lyd inkorporeres også. Det er sjældent forekommende, at det er samskabende borgergrupper som skaber lysmagi. Sjældne er også lysprojekter som involverer performere i lyskostumer. På den måde adskiller Magila sig, for sådan arbejder vi.
Alle skal have mulighed for at deltage, derfor bliver det gratis at være med, også for publikum. Vi tror lysskoven vil kunne bringe
deltagerne sammen på en ny måde. Vi tror på, at det kan befordre nye samarbejder og samvær på længere sigt.
Hele projektbeskrivelsen
Den magiske lysskov – Skælskør lørdag den 29 april 2023
MAGILA har længe arbejdet med at bruge lys og store figurer til at skabe betagede suk og stille øjeblikke hos mennesker i en ellers hæsblæsende verden. Nu vil vi skabe en magisk oplevelse for alle i natteskoven. Vover man sig ud ud i forårsskoven ved Noret i Skælskør ved nattetide, vil man kunne opleve en kriblen og krablen og puslen fra de levende væsner, som er vågne. Lydene fra træernes knitren, raslen og susen i harmoni med vandets rislen og skvulpen lader sind og sjæl falde til ro som en meditation. Man vil opleve naturens scenografi som enestående smuk. Det er magisk. Når først man altså får modet til at nærme sig mørket. Vi vil lokke mennesker ud i forårsskoven ved nattetide med lys, lyd og bevægelse. Vi vil skabe en oplevelses-sti i natteskoven, fuld af fortællinger, som prikker til den indre verden, så man selv digter videre. Vi vil udfordre angsten for mørket og bede den forsvinde. Vi vil gå i dialog med skoven og vandet i Noret og borgerne i lokalområdet.
Vores redskaber vil være:
Lysfigurer som skulpturer. Lysfigurer i bevægelse og dans på jorden og ved bredden af Noret. Lys af flere slags i træerne. Lysfigurer som stationære skulpturer. Lys Installationer lavet både af Magila alene og lokale grupper af børn og voksne i tæt samarbejde med Magila. Vi vil lære dem hvordan man gør. Vi arbejder i naturmaterialer som pil, bambus, peddigrør, grene og papir af forskellig slags. Lys-sætningen er led-lys af forskellig slags. Vi bruger både lyskæderne fra julen og mere avancerede led lyskilder. Vi vil gerne eksperimentere med UV maling og UV lys.
Stiens rute vil være op mod en kilometer lang. Ruten bliver befolket af både lysende væsener og installationer med skovens og vandets væsner som tema. Fugle, insekter, fisk og dyr. Måske en fe? En hyggelig skovtrold? Måske går man igennem tunnel af ubestemmelige lysende strimler? Der vil være sagte toner og lyde. Måske er det klokker? Måske er det stemmer der stille synger eller sære instrumenter der spiller. De vandrende i mørket vil møde forskellige tableauer både inde i skoven og tæt på vandet. Ruten slutter ved bålstedet i skoven som de fleste lokale kender. Her håber vi at kunne byde på noget varmt, et bål og måske en fortælling ved ilden
Formålet med !Den magiske lysskov” er, at deltagerne – de medvirkende så vel som publikum – får en ny og anderledes oplevelse af, hvad det vil sige at være ude i naturen om natten.
Samskabelsen omkring !Den magiske lysskov” vil bringe deltagerne sammen på en ny måde, som kan befordre nye samvær og samarbejder på længere sigt.
!Den magiske lysskov” er for de fleste aldre. Der sker ikke noget bevidst uhyggeligt.
MAGILA råder over et lager med forskellige figurer både med og uden lys, som vil danne grundstammen i projektet. De nye effekter er stedsspecifikke og borgerindragende. Alle workshops og kurser er med ganske få undtagelser gratis for deltagerne.
Vi inddeler området i skoven i sektioner. Oplevelsesstien er åben fra klokken 21.30 til 24.00.
Den endelige tilladelse fra Slagelse Kommune til brug af skoven er på plads
Arbejdsplanen er lige nu som følger:
Aftaler som er på plads:
Gigthospitalet Sano har sagt ja til at samarbejde med os. Et samarbejde som vi udvikler henad vejen som projektet skrider frem. Andre samarbejdspartnere vil naturligt være Skælskør Turistforening, Skælskør Bykontor, Skælskør Erhvervsforening, Vandrerhjemmet Lystskoven og Slagelse Kommune.
Vi afholdt i juli 2022 et ugekursus i at bygge lysfigurer under ledelse af den engelske kunstner Sue Walpole. Deltagerne var primært lokale personer. Der er efter denne workshop nye lysfigurer på vej som skal deltage i skoven.
Vi har hyret koreograf og danser Marie Keiser-Nielsen, som vi før har arbejdet sammen med til, at få de bevægende figurer på ruten til at gøre sig godt.
Vi har hyret de 2 stylte artister Signe Graulund Thomsen og Michiel Tange van Leeuwen til at byde publikum velkommen med deres lysperformance på græsplænen foran Sano Gigt Hospital hvor indgangen til den magiske lysskov bliver 2 kunstnere fra Bruuns Hjørne, VanOs Felicia og Nelly Gaskin, laver deres egen lysinstallation som en del af Den Magiske Lysskov
Lederen af Skælskør Skoles kunsttalentklasse, Katrine Dalin Diduch, har sagt ja til at deltage og inddrager produktion af lysfigurer som en del af undervisningen i foråret og de får dermed deres egen sektion. Det er muligt de også vil stille med en mindre perform/danse gruppe, som vi så arbejder med. Frirum Lab fra Slagelse v/ Karen Sieling vil lave deres egen sektion som skabes helt i overensstemmelse med deres praksis med brug af genbrugsmaterialer.
DAB‘s boligsociale leder Anja Nielsen har sagt ja til at involvere beboere i de 2 almene byggerier i byen. Præstevangen og Parkvej. Magila vil lave lysworkshops der. Boligområderne får deres egen sektion i skoven
Vi vil invitere borgerne til under ledelse af Magila at skabe små bitte lysende bygninger i pil og papir som skal placeres rundt om i skoven. Gruppen af interesserede borgere vokser støt. I den forbindelse vil vi også gerne involvere kunstnergrupperne i byen. Flere af dem har vist interesse.
Aftaler vi håber på at få på plads:
Vi håber at kunne bruge musikere, som skal være med til at skabe en mytisk harmonisk stemning samt lægge lydkulisse til figurer i bevægelse. Katrine Diduch vil tale med musikskolen. Vi ønsker os mulighed for at hyre Hang spilleren Benjamin Barfod, som vi før har arbejdet med.
Skælskør Design og Billedskole er inviteret til at være med i deres egen sektion og er positive
Måske vil vi kunne hyre en professionel fortæller til at medvirke ved afslutningen.
Fritids- og ungdomsklubben i Skælskør håber vi at få med i projektet.
Der skal findes frivillige, der er til rådighed før, under og efter eventet. Der skal bruges i omegnen af 20 frivillige. I den forbindelse vil vi kontakte foreninger/organisationer f. eks. spejdere.
Opstilling af de forskellige elementer sker på dagen den 29 april Og det hele tages ned samme nat.
MAGILA vælger/ansætter en produktionsleder, der får det overordnede ansvar for afviklingen af !Den magiske lysskov”